Karel Van Den Broeck

Boekingskantoor & Artiestenbureau

 

Piet Veerman

Op aanvraag


Terug naar overzicht  Piet Veerman

  Piet Veerman is natuurlijk bekend geworden als leadzanger van 1 van Nederlands beste en meest succesvolle popgroepen aller tijden: The Cats!

  Piet verliet deze formatie en ging solo verder. Dat zijn grote fans snel gewend raakten aan Piet Veerman als soloartiest, bewees hij met zijn eerste grote hit ĎSailing Homeí. Dit nummer steeg als een komeet op de hitlijsten en stond 5 weken lang nummer 1 in Nederland en BelgiŽ. Als leadzanger/ componist/ tekstschrijver en gitarist heeft Piet samen met de Cats en sinds í85 solo, meer dan 30 gouden, platina en diamanten albums in ontvangst mogen nemen. Dertig jaar successen in twintig landen en nog steeds gebruikt hij zijn gitaar om nieuwe melodieŽn van de juiste akkoorden te voorzien of bestaande melodieŽn in een nieuwe vorm te gieten.

  Niet slecht voor een jongetje, die ooit als 12-jarige met gitaar spelen begon, omdat zijn buurjongetje dat ook deed. Al kende de onderdompeling in de muziekwereld ook zijn keerzijde. Piet maakte er geen geheim van dat hij de beste jaren van zijn leven in dienst stelde van de muziek. "Ik heb een belangrijke periode van mijn leven minder bewust meegemaakt en dan druk ik mij voorzichtig uit. Ik heb me ook wel eens afgevraagd of het het allemaal wel waard was, maar eerlijk gezegd kwam ik dan altijd tot de conclusie dat ik het niet had willen missen.Ē Dat zijn fans hem ook niet kunnen missen, blijkt uit het feit dat hij nu als solist al vele jaren verder is en kan terugzien op een zeer succesvolle periode, Dus een leven zonder muziek is voor Piet Veerman ondenkbaar.

  Het leukste van het vak vind hij het (scheppende) werk in de studio en ook het zelf componeren en teksten schrijven. Er zijn dan ook heel wat composities en teksten van zijn hand aan Ďt vinyl toevertrouwd, waaronder titels als Where Iíve been wrong, Country Woman, Dreams, Lonely Walk, Letís Dance, Rolling on a River, Trying to Explain etc. Maar het blijft voor hem altijd tijdrovend en daarom pakt hij net zo lief een bestaande melodie om die in een nieuw jasje naar eigen snit te steken. Voorbeelden van liedjes die zich daarvoor lenen zijn o.a. "A Good Year For The RosesĒ en "ImagineĒ.  Eigenschappen

  Omschrijving act Pop
  Doelgroep Familiepubliek
  Prijsklasse * * * * * *  Aanvraag voor een vrijblijvende optie

  Artiest: Piet Veerman
   
  Naam * 
   
  E-mailadres * 
   
  GSM/ Tel.: 
   
  Datum event * 
   
  Locatie * 
   
  Soort optreden 
   
  Aanvang optreden * 
   
  Duur optreden 
   
  Klank en licht voorziening 
   
  Verwacht publiek 
   
  Opmerkingen over event 
  Tel op zes plus zes =
  E-mailadres *
   

  * Deze velden zijn verplicht.  Piet VeermanVolg ons via:
Nieuwsbrief

Naam *
E-mailadres *


Contact info:

KVDB
Theater- & Organisatie bureau

Antwerpsesteenweg 174E
9140 Tielrode - Belgie
Tel +32 (0)3 771 30 48
info[@]kvdb.be