Karel Van Den Broeck

Boekingskantoor & Artiestenbureau

 

Johnny Logan

Op aanvraag


Terug naar overzicht  Johnny Logan

  Hij sprong in de internationale spotlights met een vrij gemakkelijke overwinning voor Ierland tijdens het Eurovisie song Festival van 1980, waarna zijn nummer, What's another year?, al snel #1 werd in de UK chart. Er werden drie miljoen exemplaren van verkocht.

  Toen namen veel mensen nog aan dat Johnny Iers was, maar eigenlijk is hij geboren in Frankstown, vlakbij Melbourne, AustraliŽ. Zijn echte naam is Sean Patrick Michael Sherrard en zijn vader, een beroemd Ierse tenor, Patrick O'Hagen, zong ooit voor President Kennedy in het Witte Huis. De familie verhuisde naar Ierland toen Johnny 13 was, tegen die tijd had hij geleerd gitaar te spelen en nummers te schrijven. Een van zijn eerste muzikale invloeden waren de Dubliners, een immens populaire, traditionele Ierse band.

  Na als leerling elektricien gewerkt te hebben en na optredens in folk en blues clubs, deed hij in 1977 succesvol auditie voor de mannelijke hoofdrol in de Ierse musical Adam and Eve. Twee jaar later schreef hij een nummer dat derde werd in het Nationale Song Festival. De componist Shay Healy hoorde het en vroeg Logan om What's Another Year? te zingen op het Eurovisie Song Festival in 1980.

  Na zijn sensationele overwinning kreeg Logan te maken met de lasten die met succes komen. Verschillende management en platenmaatschappijen ruzieden over zijn 'artiest zijn'. Hij werkte zichzelf in anderhalf jaar de vernieling in, vanwege het constante toeren. Hierna nam hij een pauze om de batterij opnieuw op te laden.

  In 1984 schreef hij de tekst voor de nummer twee op Eurovisie Song Festival Terminal 3 gezongen door Linda Martin. In 1987 maakte Johnny een triomfantelijke persoonlijke comeback bij de competitie toen hij voor de tweede keer won (niemand heeft ooit twee maal gewonnen) met zijn eigen Hold me now. Dit nummer werd ook #2 in de UK charts.

  Datzelfde jaar was hij weer in de best sellers charts met I'm not in love en verscheen ook in de Royal Variety Performance in het London Palladium. In 1992 completeerde Logan zijn 'hat trick' aan Eurovisie successen toen hij Linda Martin's winnende lied voor Ierland schreef, Why me?. Ook kwam er een nieuw soloalbum, Endless Emotion. In 1993 toerde hij door Noorwegen met een concertversie van Which Witch. Deze Opera Musical komt uit Noorwegen maar flopte in de West End van London in 1992.

  Logan speelde er de hoofdrol van de Katholieke Bisschop Daniel in, wat later bleek, een immens succesvolle onderneming. De meeste optredens werden gedaan in toepasselijke outdoor locaties zoals historische gebouwen en plaatsen, met als uiteindelijke resultaat, twee concerten onder de gigantische Holmenkollen ski piste in Oslo, waar meer dan 20.000 mensen op af kwamen.

  Sindsdien is Logan overal ter wereld blijven optreden, zoals bijvoorbeeld voor een enthousiast publiek in Vaticaanstad. In 1996, bracht Johnny eindelijk weer een nieuw album uit, genaamd Reach Out. Een van zijn beste ooit! Johnny bracht later nog het album Love is all uit. Jack White produceerde het album en het bevatte naast Johnny's eigen versie van de klassieke McCartney-song Silly Love Songs alsook een nieuwe dance versie van Johnnyís doorbraak in 1980, What's another Year?. Hold Me Now werd 3e, als meest populaire nummer in de Eurovisie historie bij het 50-jarig jubileumconcert in Kopenhagen, Denemarken in oktober 2005. What's Another Year? was ook genomineerd onder de 14 finalisten. Er werden meer dan 3 miljoen exemplaren van verkocht. Hold Me Now is ook een miljoenen plaat.  Eigenschappen

  Omschrijving act Pop
  Doelgroep Familiepubliek
  Prijsklasse Op aanvraag  Aanvraag voor een vrijblijvende optie

  Artiest: Johnny Logan
   
  Naam * 
   
  E-mailadres * 
   
  GSM/ Tel.: 
   
  Datum event * 
   
  Locatie * 
   
  Soort optreden 
   
  Aanvang optreden * 
   
  Duur optreden 
   
  Klank en licht voorziening 
   
  Verwacht publiek 
   
  Opmerkingen over event 
  Tel op twee plus een =
  E-mailadres *
   

  * Deze velden zijn verplicht.  Johnny Logan
  JOHNNY LOGAN 01 JOHNNY LOGAN 04 JOHNNY LOGAN 05 JOHNNY LOGAN 02 JOHNNY LOGAN 07 JOHNNY LOGAN 03 johnny_logan 300dpiVolg ons via:
Nieuwsbrief

Naam *
E-mailadres *


Contact info:

KVDB
Theater- & Organisatie bureau

Antwerpsesteenweg 174E
9140 Tielrode - Belgie
Tel +32 (0)3 771 30 48
info[@]kvdb.be