Frans Duijts

Eigenschappen

Prijs: Vanaf ***
Act: Nederlandstalig
Doelgroep: Familiepubliek

Contacteer

Frans Duijts toerde al enige jaren door het land als imitator van zijn grote held André Hazes. Een baan waar hij, naast zijn werk bij het familie sloopbedrijf Duijts, toevallig in rolde. Op zijn dertiende begon hij met een drive-in show en later ging hij met artiesten mee als geluidsman. "Ik moest de microfoon testen en dan gaf ik een mooi showtje weg, meestal met nummers van André Hazes”, aldus Frans. Dat deed hij zo goed dat op een gegeven moment de vraag kwam of hij een optreden als Hazes-imitator kon verzorgen tijdens een feest. Van het een kwam het ander en voor hij het wist had Frans er een baan bij.

In 2010 kwam Frans Duijts met zijn derde album: ‘Leef je droom’. Dit album werd een volwassen, rijk geproduceerd album met een mooie balans tussen ballads, mid-tempo nummers en up-tempo songs. Nog in datzelfde jaar mocht Frans Duijts wederom een platina award in ontvangst nemen voor de verkoop van meer dan 50.000 exemplaren van dit album.

Inmiddels heeft Frans Duijts de eerste nummer 1 hitnotering op zijn naam geschreven met zijn single ‘Morgen is pas morgen’, geschreven door het schrijversduo Nick Schilder en Roel van Velzen.

In maart is het nieuwe album van Frans Duijts getiteld ‘Alles met je delen’ uitgekomen. Dit album bereikte binnen een week de gouden status wat betekend dat er meer dan 25.000 exemplaren over de toonbank gingen. Het is een eigentijds en fris album met nummers van o.a. Tom Peters, Willy Sommers, Manfred Jongenelis en Jochem Fluitsma. Daarnaast staan er een aantal nummers op die door Frans zelf zijn geschreven.

De derde single van het album is een duet met Django Wagner ‘In ons café’.

Het idee om een duet te schrijven is in 2011 tijdens het Waalkadefeest ontstaan. Django was daar toen als gastartiest. Nadat ze op de Waalkade een duet hadden gezongen kwamen ze op het idee om een duet te schrijven, bijna een jaar later is het resultaat er en is 'In ons café' de derde single van het nieuwe album van Frans 'Alles met je delen'.

In 2011 heeft Frans ook voorzichtig een eerste voet gezet in het Vlaamse land.
Zijn single ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’ werd opnieuw uitgebracht bij onze zuiderburen en werd direct gebombardeerd tot ‘Cyclocrosshit 2011-2012’.
Om het Vlaamse publiek uitgebreid kennis te laten maken met Frans, heeft hij eind maart tijdens de 7e editie van het Schlager Festival in Hasselt optreden met o.a. Willy Sommers, Dana Winner en Christoff en Bart Kaëll.

Frans Duijts Frans Duijts Frans Duijts

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Graag nodigen wij u uit gratis in te schrijven in onze nieuwsbrief.
Zo blijft u steeds op de hoogte van onze artiesten en allerlei nieuwigheden en "hot items".

Neem contact op
© 2024 Karel Van Den Broeck | Website door Linqq.nl