Piet Veerman

Eigenschappen

Prijs: Vanaf ******
Act: Pop
Doelgroep: Familiepubliek

Contacteer

Piet Veerman is natuurlijk bekend geworden als leadzanger van 1 van Nederlands beste en meest succesvolle popgroepen aller tijden: The Cats!

Piet verliet deze formatie en ging solo verder. Dat zijn grote fans snel gewend raakten aan Piet Veerman als soloartiest, bewees hij met zijn eerste grote hit ‘Sailing Home’. Dit nummer steeg als een komeet op de hitlijsten en stond 5 weken lang nummer 1 in Nederland en België. Als leadzanger/ componist/ tekstschrijver en gitarist heeft Piet samen met de Cats en sinds ’85 solo, meer dan 30 gouden, platina en diamanten albums in ontvangst mogen nemen. Dertig jaar successen in twintig landen en nog steeds gebruikt hij zijn gitaar om nieuwe melodieën van de juiste akkoorden te voorzien of bestaande melodieën in een nieuwe vorm te gieten.

Niet slecht voor een jongetje, die ooit als 12-jarige met gitaar spelen begon, omdat zijn buurjongetje dat ook deed. Al kende de onderdompeling in de muziekwereld ook zijn keerzijde. Piet maakte er geen geheim van dat hij de beste jaren van zijn leven in dienst stelde van de muziek. "Ik heb een belangrijke periode van mijn leven minder bewust meegemaakt en dan druk ik mij voorzichtig uit. Ik heb me ook wel eens afgevraagd of het het allemaal wel waard was, maar eerlijk gezegd kwam ik dan altijd tot de conclusie dat ik het niet had willen missen.” Dat zijn fans hem ook niet kunnen missen, blijkt uit het feit dat hij nu als solist al vele jaren verder is en kan terugzien op een zeer succesvolle periode, Dus een leven zonder muziek is voor Piet Veerman ondenkbaar.

Het leukste van het vak vind hij het (scheppende) werk in de studio en ook het zelf componeren en teksten schrijven. Er zijn dan ook heel wat composities en teksten van zijn hand aan ‘t vinyl toevertrouwd, waaronder titels als Where I’ve been wrong, Country Woman, Dreams, Lonely Walk, Let’s Dance, Rolling on a River, Trying to Explain etc. Maar het blijft voor hem altijd tijdrovend en daarom pakt hij net zo lief een bestaande melodie om die in een nieuw jasje naar eigen snit te steken. Voorbeelden van liedjes die zich daarvoor lenen zijn o.a. "A Good Year For The Roses” en "Imagine”.

Piet Veerman

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Graag nodigen wij u uit gratis in te schrijven in onze nieuwsbrief.
Zo blijft u steeds op de hoogte van onze artiesten en allerlei nieuwigheden en "hot items".

Neem contact op
© 2024 Karel Van Den Broeck | Website door Linqq.nl