Daan

Eigenschappen

Prijs: Op aanvraag
Act: Rock
Doelgroep: Oudere jeugd

Boekingsmogelijkheden

Live (Op aanvraag)

Contacteer

DAAN zou DAAN niet zijn als hij met zijn muziek niet vaak een heel andere richting inslaat als voordien....
Na avonturen in de indie, electro, rock en klassiek keert hij met "Le Franc Belge" terug naar de geluiden van zijn kindertijd, begin jaren '70.

Voor 'Simple', ging hij op zoek naar de wortels van de nummers uit zijn eigen repertoire.
Voor 'Le Franc Belge', dat de geluiden van zijn jeugd in de jaren '70 werd. De geluiden van Parijs, het Franse chanson en 'le cinéma', maar evenzeer het geluid van ratelende rock-kelders, epische westerns & rokerige nachtclubs.

Het resultaat is een plaat vol ADHD-pop, geluiden van B-films uit de jaren 70 en heel wat Franse stukjes, die DAAN samen met filmmaker Thierry Dory schreef.
De teksten gaan dieper dan ooit. Het contrast tussen de teksten in het Engels en het Frans bieden scherpe contrasten: wild vs wijs, hemel versus hel, kind versus man, man versus vrouw, fantasie vs fatalisme, liefde versus lust ...

'Le Franc Belge' is niet alleen een verrassende, avontuurlijke logische opvolger van de vorige plaat van Daan, maar meer een reactie erop. De akoestische benadering van 'Simple' opent complexer deuren. Deuren naar torenhoge paleizen van geluid en ideeën. Nooit heeft voordat er een Daan album klonk zo groots, episch en zelfverzekerd.

Isolde Lasoen (drums, percussie en retro-Franse backings), Jean-François Assy (cello), en co-producer Jeroen Swinnen (allerlei toetsen) kreeg versterking van Geoffrey Burton (gitaar), messing geleid door gevestigde naam Jo Hermans, Jef Neve (piano), een strijkorkest, en dat alles vermengd met de crème de la crème van de Brusselse jazz scene en een reeks intrigerende figuren uit de Karpaten.

Met 'Le Franc Belge', Daan draaft door 40 jaar muzikaal erfgoed en voegt een verwoed spannend nieuw hoofdstuk toe aan zijn eigen muzikale toren van Babel. Een levendige en leuke kennismaking met 'How Not To Get Bored Door Life'.

Daan

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Graag nodigen wij u uit gratis in te schrijven in onze nieuwsbrief.
Zo blijft u steeds op de hoogte van onze artiesten en allerlei nieuwigheden en "hot items".

Neem contact op
© 2024 Karel Van Den Broeck | Website door Linqq.nl