Pieter Embrechts

Eigenschappen

Prijs: Vanaf ***
Act: Allround
Doelgroep: Familiepubliek

Contacteer

Pieter Embrechts was onder meer lid van de Vlaamse Latin band El Tattoo del Tigre en The New Radio Kings.
Voor het Eén-programma "Zo is er maar één" coverde hij het bekende nummer 'Hé Lekker Beest' van Isabelle A.
In 2004 bracht hij de cd "Maanzin" uit.

In 2007 kreeg hij een Vlaamse Musicalprijs (beste inhoudelijke prestatie) voor de door hem geschreven tekst (gebaseerd op een Sahel-epos) en muziek van de musical Sunjata, waarvan ook een versie gemaakt is op Ketnet.

Als tv-acteur debuteerde Pieter Embrechts in 1993 als één van de Streberschool-bengels in de VRT-serie Meester, hij begint weer! van Frank Dingenen. Daarna volgden onder andere Kulderzipken, Het Peulengaleis, Mijn Sport Is Top, de rol van Beppe Cimino in De Smaak van De Keyser. In 2009-11 kreeg hij rollen in de Eén-serie Wolvenals ijzingwekkende huurmoordenaar en in de VTM-series De Rodenburgs(als advocaat en erfgenaam) en Dope. Zijn improvisatietalent schitterde in de spelformule De Rederijkers. Embrechts vertolkt ook meerdere stemmen in de Vlaamse versie van de televisieserie Kika en Bob.

In de bioscoop was hij te zien in de spin-off van Wolven, Wolf, de film.
Hij had een rol in onder andere de films Zus & Zo en TBS.
Embrechts was ook de stem van de titelrollen Tarzan in de Vlaamse nasynchronisatie van de animatiefilms Tarzan en Till Eulenspiegel (2003).

In het theater werkte Embrechts als lid van De Kakkewieten ook aan een aantal voorstellingen mee, maar speelde daarnaast onder andere met de Roovers in De bezetenen, of met Victoria en met Compagnie De Koe in de Poes, poes, poes reeks. In het kader van het multimediale W@=D@ project is hij ook de laatste jaren in het theater met voorstellingen van deze tv-reeks die hij met Dimitri Leue, de tekstschrijver, ook op Ketnet vertolkte.

Pieter Embrechts

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Graag nodigen wij u uit gratis in te schrijven in onze nieuwsbrief.
Zo blijft u steeds op de hoogte van onze artiesten en allerlei nieuwigheden en "hot items".

Neem contact op
© 2024 Karel Van Den Broeck | Website door Linqq.nl