Yass

Eigenschappen

Prijs: Vanaf *
Act: Pop
Doelgroep: Familiepubliek

Contacteer

Zijn deelname aan Eurosong was er één om U tegen te zeggen. Yass verraste met zijn internationaal klinkende song "Need you tonight", waarin hij zowel in het Frans en Engels zingt. Yass schopte het tot in de finale waar hij uiteindelijke de duimen moest leggen voor Axel Hirsoux. Van de internationale jury kreeg hij de 2de meeste punten, met niet minder dan "12 points" van Denemarken & Belarus, "10 points" van Spanje en "8 points" van Nederland & Macedonië. Ook onze nationale jury was onder de indruk: Piet Goddaer vindt hem "een pure artiest" en Bart Peeters noemde hem "een popster".

Met een platencontract onder de arm kan Yass zich nu voltijds storten op zijn muzikale carrière.

Yass Smaali is van Franse afkomst. Vanuit het Zuiderse Nîmes ging hij haar Parijs om er zijn muzikale ambities waar te maken. Als choreograaf voor Club Med trok hij naar de Dominicaanse Republiek waar hij zijn Vlaamse vriendin ontmoette. Nu woont hij in Genk en wij leerden hem kennen bij het eerste seizoen van The Voice van Vlaanderen.
Hij deed auditie met ‘The Lazy Song’ van Bruno Mars en schopte het tot de halve finale van het programma, waar hij uiteindelijk de duimen moest leggen voor Silke Mastbooms. Hij kijkt dankbaar terug op zijn deelname aan The Voice en vindt dat het zijn leven heeft veranderd, ook als artiest.
Een jaar later kwam zijn eerste single ‘Far Away From Home’ uit. In oktober vorig jaar maakte hij deel uit van de gelegenheidsgroep Belgium United en zongen ze het nummer ‘Destination Rio’ in. Het nummer werd opgenomen vlak na de kwalificatie van de Rode Duivels voor het WK in Brazilië.

Zijn muzikale kwaliteiten maken van Yass een absolute rasartiest. Hij haalt zijn inspiratie uit een brede waaier aan artiesten gaande van Gainsbourg over Passenger en Aznavour tot Bruno Mars. Met een mix van covers en eigen songs, maakt hij ongetwijfeld ook van uw event een onvergetelijke party!

 

Yass

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Graag nodigen wij u uit gratis in te schrijven in onze nieuwsbrief.
Zo blijft u steeds op de hoogte van onze artiesten en allerlei nieuwigheden en "hot items".

Neem contact op
© 2024 Karel Van Den Broeck | Website door Linqq.nl