Tomas De Soete

Eigenschappen

Prijs: Vanaf ***
Act: Pop
Doelgroep: Familiepubliek

Contacteer

De Soete begon zijn carrière bij Studio Brussel als nieuwslezer en reporter. Later mocht hij Was het nu '70, '80 of '90 presenteren, maar echt opvallen deed hij met het programma Stereokini, een zomerprogramma, in 2000. Na die zomer presenteerde hij het programma Wildcard tijdens de vooravond op zaterdag.

In 2002 presenteerde hij op zondagmiddag van één tot twee samen met Kamagurka diens absurde radioprogramma "Kamagurkistan".

Tomas De Soete presenteerde later een tijdje het laatavondprogramma Tomas tussen 22 en 23 uur. Hierin belden luisteraars die een probleempje hadden, hem op. Dat kon vanalles zijn: iemand die gebroken had met zijn lief, een leerkracht die te saai les gaf, enzovoort. Tomas zocht dan naar een oplossing voor dit probleem, meestal door de betrokken persoon te bellen. Tijdens de examenperiode werd Jenny from the blok, in de persoon van Sofie Engelen, erbij gehaald om studenten een uurtje te verstrooien tijdens hun blokperiode.

In september 2005 startte Tomas De Soete met de presentatie van het praatprogramma Brussel Midi dat tussen twaalf en één uur 's middags werd uitgezonden. Hierin ontving Tomas elke middag een praatgast. Tomas presenteerde het programma een jaar.

In september 2006 kreeg De Soete door de verhuis van Wim Oosterlincknaar Q-musicen de verhuis van Peter Van de Veirenaar de ochtendspits, de avondspits voor zijn rekening. Hij was elke dag te horen in het programma Tomas met zijn sidekick Siska Schoeters. In maart 2007 zag een luisteraar senatorJean-Marie Dedeckertijdens de tijdelijke snelheidsbegrenzing tot 90 km/h met een snelheid van 'minstens 115 km/h' rijden op de E40. De Soete besloot Dedecker op te bellen en hem hiernaar aan de tand te voelen. Dedecker reageerde razend: Hebt u agenten in dienst om dat te melden? De verklikkersmaatschappij van communistenen DDR, dat bestaat, hé. Het Kyotokalfmoet aanbeden worden. Dit voorval lokte veel controverse uit.

Eind 2006 maakte hij samen met Peter Van de Veire en Christophe LambrechtMusic For Life, waarvoor ze zes dagen in een glazen huis op het Martelarenplein in Leuvenverbleven, overlevend op enkel water, fruitsapjes en koffie. Dit om geld in te zamelen voor slachtoffers van landmijnen. Mensen konden door geld te schenken een liedje aanvragen of bieden op een van de exclusieve voorwerpen die StuBru bijeengescharreld had.

In 2007 was De Soete ook op televisie te zien in het programma De tabel van Mendelejev. Voorheen was hij veejayop TMF.

Op Music for Life kwam in 2007een vervolg, ditmaal om geld in te zamelen voor het watertekortin de wereld. Toen werd Christophe Lambrecht vervangen door Siska Schoeters, nu de ex-sidekick van Tomas.

In 2008 stopte Tomas met de presentatie van de avondspits. Hij maakte en presenteerde in het herfstseizoen een reisprogramma voor Canvasgenaamd Weg Met De Soete. Ook was hij een jurylid in de nieuwe Comedy Casino Cup.

Vanaf 1 september 2008 deed Tomas het ochtendblok bij Studio Brussel in navolging van Peter Van de Veire. In zijn ochtendprogramma Tomas Staat Op werd hij begeleid door Linde Merckpoel.

Ook in 2008 was Tomas De Soete opnieuw van de partij bij de Music For Life-actie van Studio Brussel. In de aanloop naar Music For Life 2008maakten Siska Schoeters en Tomas De Soete op 5 december 2008 ook bekend dat zij een koppel vormen. Siska Schoeters en Sofie Lemairevergezelden hem als presentatoren in het glazen huis.[1]In 2009 was De Soete ambassadeur voor Music For Life 2009. De actie zamelde geld in voor de bestrijding van malaria. De Soete filmde in Burundireportages om de problematiek voor Studio Brussel te kaderen.

Tijdens de vijfde editie van Music For Life, in december 2010, was De Soete opnieuw dj in het glazen huis, dat ditmaal op de Groenplaats in Antwerpen te vinden was. Hij vergezelde hierbij Sam De Bruynen Sofie Lemaire. Tijdens Music For Life 2010werd er geld ingezameld voor wezen van wie de ouders aan aidsgestorven zijn.

Op 14 maart 2010 werd Tomas De Soete tijdens Humo's Pop Polldoor de lezers van Humouitgeroepen tot Bekwaamste Radiofiguur.[2]Ook in 2011 werd De Soete Bekwaamste Radiofiguur volgens de Humolezers.

In 2010 organiseerde De Gentenaarde verkiezing van de Strafste Gentenaar. In de categorie Media en Entertainment werd Tomas De Soete Strafste Gentenaar, voor Frederik Sioenen Sam De Graeve. Over de categorieën heen werd hij dat niet, die eer was weggelegd voor Frank De Winne.[3]

De Soete presenteerde op 1 juni 2012 voor het laatst Tomas Staat Op. Tegenwoordig presenteert hij samen met Freek Braeckmanhet programma Café Corsari, dat De laatste showopvolgt.[4]

Samen met Davy De Meyervormt Tomas De Soete momenteel een dj-duo genaamd De Turbopascals.

De Soete heeft drie kinderen, onder meer een zoon met Siska Schoeters.[5]

Tomas De Soete

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Graag nodigen wij u uit gratis in te schrijven in onze nieuwsbrief.
Zo blijft u steeds op de hoogte van onze artiesten en allerlei nieuwigheden en "hot items".

Neem contact op
© 2024 Karel Van Den Broeck | Website door Linqq.nl